Alphamega Hosting

 • 3.63.63.63.63.6
 • 3.073.073.073.073.07
 • 3.43.43.43.43.4
 • 3.23.23.23.23.2

Een webhostingbedrijf dat actief is sinds 2001. Alphamega Hosting is gevestigd in Valkenswaard. De webservers staan in Nederland.

Er worden twee ruime hostingpakketten aangeboden:

 • First Class Hosting: 512 MB ruimte / 10 GB dataverkeer per maand
 • Business Class Hosting: 1 GB ruimte / 20 GB dataverkeer

Een domeinnaam is hierbij inbegrepen. Deze hostingpakketten bieden ondersteuning voor PHP 5, Perl / CGI en Server Side Includes (SSI). Er mag gebruik gemaakt worden van een groot aantal pop-mailboxen en MySQL databases. De server draait op Linux.

Daarnaast biedt Alphamega met Swiftysite een totaaloplossing voor het maken en hosten van een website. Met de SwiftySiteDesigner worden klanten stap voor stap begeleid bij het maken van een website. Zaken als een blog, forum, video, fotoalbum, poll, sitemap en een contactformulier kunnen ook aan de site worden toegevoegd.

De support is uitgebreid. Er staan een hoop FAQ’s op de site en er zijn enkele handleidingen. Via de site kunnen er vragen aan de support gesteld worden, maar de helpdesk kan ook telefonisch bereikt worden. Verder is er een klantenforum dat voor klanten via het control panel bereikbaar is.

Externe link Bezoek Alphamega Hosting

Alphamega Hosting ervaring toevoegen Wat zijn jouw eigen ervaringen met Alphamega Hosting? Voeg je ervaring toe onderaan deze pagina. Bedankt!

Hieronder staan de ervaringen van andere bezoekers met Alphamega Hosting.

Ervaringen

16 Reviews over Alphamega Hosting:

 • Inhoud pakket44444
  Prijs/Kwaliteit22222
  Support55555
  Algemene beoordeling33333

  Vele jaren zeer tevreden klant geweest bij Alphamega.
  Met een groot aantal hosting pakketten en registraties.

  Goede service, deskundige medewerkers, telefonisch 99% van de openingstijden bereikbaar. Iedereen weet wie ze aan de lijn hebben en geven snel en deskundig advies, storingen waren bekend en snel opgelost.
  Er konden afspraken worden gemaakt over pakketkortingen, facturering, etc.
  Prima geregeld, zeker sinds men heeft besloten af te stappen van de z.g. Proforma-facturering.
  Dat was in het begin zo, echter is op een paar zeer essentiële zaken verandert.
  Helaas.

  Helaas heeft Alphamega een tijd geleden besloten niet alleen nieuwe servers in te richten. (waarvan wij uitgaan dat dat af en toe moet gebeuren)
  Ook de mailboxen zijn min of meer (on)vrijwillig verhuisd, echter nog steeds onbeveiligd bij derde partijen.

  Men heeft ook besloten een nieuw “dashboard” in te voeren, waardoor het beheer van de site(s), de mailboxen en de facturering etc. een digitaal gedrocht is geworden.

  Facturering en betaling kan alleen nog via het dashboard. De factuurdatum komt in veel gevallen niet overeen met de registratiedatum, waardoor voorgenomen (pakket)wijzigingen niet meer kunnen plaatsvinden. Direct betalen via iDeal, een bankoverschrijving of automatische incasso is onmogelijk, er is geen bankrekening meer!
  Creditering van onterechte betalingen ook niet.
  Storingen van Hosting en email vinden uit het zicht van Alphamega plaats en zijn moeilijk op te lossen.

  Als men “mobiel” is in Europa kun je niet overal en altijd “even” inloggen in een “dashboard” (we zijn met onze digitale infrastructuur in Nederland verwend!) waardoor betalingen mislopen en je website, je email en webmail zonder aankondiging “offline” is.
  Je zit zomaar onterecht een tijdje op “zwart”.
  Met flinke bedragen voor hosting, mail en registraties mag je buiten een goede persoonlijke service wel een gesmeerde techniek verwachten in een voor de klant gebruiksvriendelijke omgeving. Het laatste is essentieel.

  Het enige pluspunt is dat de medewerkers nog steeds direct telefonisch bereikbaar zijn. Helaas helpt dat niet echt.

  Wellicht is dit alles geen halszaak voor particulieren met één website en één mailbox.
  Voor bedrijven is dit een volstrekt onmogelijke werkwijze.

  Na vele jaren hebben wij onze websites inclusief domeinregistraties verhuisd.

  Wat wij Alphamega willen meegeven:

  Programmeurs zijn niet voor niets trots op hun werk. Niemand anders heeft de kracht de werkelijkheid te veranderen. Hoe meer de wereld afhankelijk is van computers om te bepalen hoe de wereld werkt, hoe krachtiger de programmeurs worden.
  Maar loop niet naast je schoenen, programmeurs maken nog meer dan genoeg fouten en een perfect stuk code bestaat niet. Trap vooral niet in valkuilen …. en luister goed naar je klanten

 • Inhoud pakket55555
  Prijs/Kwaliteit55555
  Support55555
  Algemene beoordeling55555

  Geweldig!!
  Ik wilde graag zelf de website maken maar heb hier totaal geen verstand van.
  De medewerkers van alphamegahosting zijn super vriendelijk en de uitleg is echt geweldig. Gewoon in Jip en Janneke taal als je dat nodig hebt.
  Of ik nu 1 of 6 keer per dag belde, ik kreeg altijd iemand persoonlijk aan de lijn en al mijn vragen werden (bijna) direct beantwoord. Als ze dingen moesten opzoeken kreeg ik daarna keurig een mailtje met daarin de uitleg.
  Ik zou alphamegahosting aan iedereen aanbevelen!

 • Inhoud pakket44444
  Prijs/Kwaliteit44444
  Support55555
  Algemene beoordeling44444

  Al jaren met diverse bedrijven en privé met tientallen domeinen bij Alphamega.
  Technisch, financieel, service: Niets mis mee!
  Grootste smile: Je krijgt altijd iemand direct aan de telefoon.

 • Inhoud pakket44444
  Prijs/Kwaliteit44444
  Support44444
  Algemene beoordeling44444

  Ik schrok wel even van de slechte verhalen over alphamega hosting, maar in de afgelopen 15 jaar dat ik bij deze firma mijn website onderbracht heb ik niks te klagen. Mijn website is in al die jaren nooit uit de lucht geweest. Overal waar gewerkt wordt maakt men fouten en van je fouten leer je. Wij hebben een dierenpension en mijn vrouw zegt altijd wanneer er een klant vervelend doet, Ted je kunt niet alle klanten tevreden maken er zullen altijd mensen zijn die wat te klagen hebben. Maar de website blijft bij deze firma wat mij betreft nog 15 jaar.

 • Inhoud pakket55555
  Prijs/Kwaliteit44444
  Support55555
  Algemene beoordeling55555

  Zeer goede telefonische ondersteuning bij zelf toegepaste wijzigingen in contents

 • Inhoud pakket33333
  Prijs/Kwaliteit11111
  Support11111
  Algemene beoordeling11111

  Al langere tijd bij Alphamega Hosting klant, maar de laatste tijd is het bedrijf duidelijk aan het afglijden. Facturatie is niet op orde, zonder aankondiging worden zaken in gebruikersfunctionaliteiten gewijzigd, website valt zelfs zonder aankondiging uit terwijl Alphamega dit niet kan verklaren, ga zo maar door. En geef je dit aan bij het support team? Dan is de reactie dat ik het pakket wel kan opzeggen wanneer ik dit wens. Bij mij is dat inmiddels ook wel de conclusie. Van een prettige hoster afgegleden naar 100% waardeloos in een paar jaar!

 • Inhoud pakket11111
  Prijs/Kwaliteit11111
  Support11111
  Algemene beoordeling11111

  Ik heb helaas een zeer slechte ervaring met dit bedrijf en nog steeds.

  Ik ben in 2012 met ze in zee gegaan. (eerste grote fout)

  Ik kwam, naar een paar maanden uitproberen, tot de conclusie dat hun diensten toch niet aansloten aan mij behoefde en heb toen opgezegd.

  Een jaar (2013) later kreeg ik een rekening van Alphamega Hosting BV die ik niet had verwacht. Ik had blijkbaar nog hosting lopen.

  Ik heb met een alphamega gebeld en een medewerker gevraagd meteen deze hosting op te zeggen. De medewerker wilde dit pas doen na betaling van het opstaande bedrag. Dit bedrag heb ik betaald.

  Tot mijn grote verbazing krijg in 2014 opnieuw een rekening voor de diensten die de medewerker zou opzeggen naar dat ik betaald had in 2013.

  Je kunt zoals nu is gebleken geen afspraken maken met medewerkers van dit bedrijf want ze houden zich er niet aan! Mijn fout is geweest dat ik de opzegging door de medewerker niet controleert heb. Maar een afspraak is toch een afspraak? Of geld dat niet voor een bedrijf?

  En nu loopt deze rekening bij een deurwaarde. Ik ga niet betalen voor iets wat zou worden opgezegd.

  Blijf ver weg bij Alphamega Hosting BV

 • Inhoud pakket11111
  Prijs/Kwaliteit11111
  Support11111
  Algemene beoordeling11111

  Hopeloos bedrijf. Stel je een vraag over nieuwe hosting, wijzigen ze zomaar iets van een andere website die je bij hen host (we zijn in totaal met onze diverse sites al meer dan 10 jaar klant). Die nog blijkt te draaien op php 5.1, zo verouderd is hun aanbod anno 2014…
  Heb je je nieuwe website dan op een van hun hosts, blijkt dat deze zo slecht is afgeregeld dat een modern cms er niet mee kan werken. Dat hebben ze dan gelukkig wel opgelost, maar het is niet iets waar je als klant mee hoeft te horen zitten.
  Vervolgens wil je meerdere domeinen koppelen aan 1 hosting (dus een .nl en een .be), zoals je ook vooraf hebt aangegeven bij het kopen van de hosting en dan blijkt dat niet mogelijk. Met alle andere hosts is dit geen probleem, maar de klant stond erop dat het hier gebeurde vanwege de christelijke inslag van het bedrijf en hier mag dat niet. Want dan zou je eigenlijk meerdere hostingaccounts hebben. Daar heb ik dan weer geen christelijke woorden voor. Zelfs extra betalen om de ellende van verhuizen uit te sparen is geen optie.

  Ook hun control panel hoef je niet veel van te verwachten. Het is onoverzichtelijk opgedeeld in meerdere stukken (technical control panel waarmee je onder meer phpmyadmin kunt openen staat weer elders dan het gewone control panel waarmee je een database kunt aanmaken) en extreem weinig kun je zelf instellen. Komt bij dat gebruikersaccounts een te eenvoudig standaardwachtwoord meekrijgen. Meestal iets van 5 letters gevolgd door 2 cijfers. En ik vraag me af hoeveel gebruikers, met name van SwiftySite hier iets aan zullen veranderen.

  Tel naast de verouderde apparatuur, beperkte mogelijkheden en service ook de prijs mee en je moet wel heel erg barmhartige Samaritaan zijn wil je met deze mensen in zee.

 • Inhoud pakket33333
  Prijs/Kwaliteit11111
  Support11111
  Algemene beoordeling22222

  Vaak zeer trage en wegvallende verbinding, vaak in het weekend en tijdens piekuren. En omdat men alleen op werkdagen tussen 10 en 5 bereikbaar is, ben je dan het haasje. Zit nu al een weekend lang met een website die voortdurend onbereikbaar is. Ik ga op zoek naar een berouwbare webhost!

 • Inhoud pakket33333
  Prijs/Kwaliteit33333
  Support11111
  Algemene beoordeling11111

  Waardeloos.
  Donderdag om 10 uur ‘s morgens pakket aangevraagd, vrijdag ochtend gebeld waarom het zo lang duurde. Vrijdagmiddag rond 17.00 uur bericht gekregen dat het account was aangemaakt. Netjes met excuses en alle gegevens aanwezig. Ik heb toen alle files via ftp geupload en de nameservers bij mij domeinprovider omgezet naar alphamega hosting.
  Zaterdagmorgen tot mijn grote schrik alleen de boodschap te zien:”Dit domein is gereserveerd…enz. GEEN website.
  Alphamega Hosting is alleen te bereiken tussen 10.00 uur ‘s morgens en 17.00 uur van Maandag t/m vrijdag. Zeer slechte service. Website 3 dagen niet bereikbaar, alleen die stomme boodschap “Dit domein is geserveerd…. enz.
  Knap balen. Maar fout kan gebeuren. ALLLEEN je kan ze buiten de kantoor uren niet bereiken. Dus ik host alleen nog maar bij een hoster die in ELK geval een storings telefoonnnummer heeft.

 • Inhoud pakket55555
  Prijs/Kwaliteit55555
  Support55555
  Algemene beoordeling55555

  Ik maak ruim 10 jaar gebruik van Alphamegahosting en op alle fronten is mijn volle overtuiging dat de 5 sterren beoordeling door mij gegeven niet overdreven is, integendeel!

  Joop Mol

 • Inhoud pakket44444
  Prijs/Kwaliteit44444
  Support44444
  Algemene beoordeling44444

  In december 2008 ben ik via de uitstekende opinies op het internet over Alphamegahosting bij hen terecht gekomen. Tot op heden maakt zij elke belofte waar! wij zijn zeer tevreden over onze swiftysite en de mogelijkheden ervan. Professioneel en zeer klantvriendelijk bedrijf.

 • Inhoud pakket55555
  Prijs/Kwaliteit55555
  Support55555
  Algemene beoordeling55555

  Wij hebben voor de band 9 jaar lang een website online gehad bij
  Alphamega Hosting.
  Wij zijn hier uitermate tevreden over geweest.
  We hebben nooit gemerkt dat de websitesite OFLINE is geweest tijdens deze periode.
  Ook zijn we bijzonder tevreden geweest met de ondersteuning ,als we die nodig hadden bij de installatie van de website.
  Kortom zeer betrouwbaar en zeker een aanrader om hier uw website onder te brengen

 • Inhoud pakket55555
  Prijs/Kwaliteit55555
  Support55555
  Algemene beoordeling55555

  Gelukkig weer met al mijn domeinnamen en hostingpakketen
  terug bij alphamega.
  alphamega is voor de allerbeste leverancier die wij als Jacobsfotografie hebben. Helpen je altijd goed, geduldig en vakkundig. en geven ook advies als ze zien dat je iets vergeet of beter kan.

 • Inhoud pakketNiet Beoordeeld
  Prijs/KwaliteitNiet Beoordeeld
  SupportNiet Beoordeeld
  Algemene beoordelingNiet Beoordeeld

  Ik heb zeer goede ervaringen met alphamega. Ik was voorheen ook klant bij hen en was hier zo tevreden over dat ik opnieuw klant ben geworden. De support afdeling is heel goed. Ze reageren zeer snel en voel me altijd serieus genomen wanneer ik tegen problemen aanloop. Ik maak nu ook gebruik van hun integrale software waarmee ik mij website gemaakt heb. Zeer gebruiksvriendelijk! Wat ik hier wel in mis, is dat hier geen (beveiligde) chatbox in geïntegreerd is. Ik ben mij bewust van de prijzen die zij vragen, maar dat staat in schril contract met de service die zij verlenen. Ik adviseer dan ook iedereen die gaat voor service en betrouwbaarheid om bij Alphamega klant te worden!

 • Inhoud pakket22222
  Prijs/Kwaliteit11111
  Support33333
  Algemene beoordeling22222

  Ik ben jaren klant van Alphamega maar wat ze de laatste 2/3 jaar aan het doen zijn gaat helemaal nergens meer over. Over het algemeen ben ik niet zo van het schelden maar ik weet niet wat voor een “knurften” ze dar tegenwoordig hebben zitten. Eenvoudig zaken worden niet meer begrepen. De service is ver beneden peil. Bereikbaarheid is om te huilen (van 10-17) in een online industrie die 24 uur draait.

  Daarnaast zijn de prijzen echt schikbarend hoog en al lang niet meer marktconform. (Bijna €10 p/m voor een simpel shared hosting pakketjes)

  Hun eigen websitebouwer is zwaar out-dated en (zoals hier al eerdere in de ratings staat) is alles er erg traag.

  Sorry Alphamega, in de afgelopen jaren heb ik al wat sites bij jullie weggehaald en nu ben ik bezig om de laatste sites ook te verhuizen. Ik ben jullie meer dan zat.

Plaats hier je eigen ervaringen met deze webhost

Geef voor ieder onderdeel een beoordeling van 1-5 sterren en licht vervolgens je ervaringen toe in het tekstvak. Klik tenslotte op "Voeg review toe".

Beoordeling en toelichting:

Inhoud pakket
Prijs/Kwaliteit
Support
Algemene beoordeling

© Copyright 2008-2020 WebhostingReviews.nl · Disclaimer en privacybeleid